Afbeelding

Spijkenisser (19) verdacht van brute overval

Actueel 84 keer gelezen

Voorburg - De verdachten, die op vrijdag 24 augustus omstreeks 01.00 uur twee jongens beroofden in Voorburg, zitten al enige tijd achter slot en grendel. Drie jongens fietsten die nacht op de Spinozalaan en werden door twee mannen tegengehouden.

Eén van de jongens wist te ontsnappen door hard weg te fietsen. De beide achtergebleven jongens moesten onder bedreiging van een vuurwapen hun waardevolle spullen afgeven. De beroving had een grote impact op de beide slachtoffers. Op het moment dat de recherche de vermoedelijke daders in beeld kreeg, pleegden zij in de gemeente Haarlem met een derde verdachte nog twee straatroven, waarbij zij ook weer onder bedreiging van een vuurwapen spullen opeisten.

De twee verdachten, afkomstig uit Voorburg en Hoorn in de leeftijd van 20 en 23 jaar en een derde 19-jarige verdachte uit Spijkenisse, werden op zondag 26 augustus 2012 in de gemeente Haarlem aangehouden. De man uit Voorburg en de man uit Hoorn bleken in het bezit te zijn van goederen, die bij de beroving in Voorburg waren buitgemaakt. De verdachten zijn inmiddels geleid voor de rechter commissaris en in bewaring gesteld. De politie is nog bezig met het onderzoek en maakt proces-verbaal tegen het drietal op.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant