Afbeelding

Prinses Laurentien in Spijkenisse

Actueel 311 keer gelezen

SPIJKENISSE – Boekenberg Spijkenisse wordt op donderdag 4 oktober om 16.00 uur officieel geopend door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden. Prinses Laurentien draagt de alfabetisering in Nederland een warm hart toe. Ze bekleedt op dat gebied diverse functies, waaronder Erevoorzitter van de Vereniging van Openbare Bibliotheken. De opening valt in de Kinderboekenweek en is het startsein van tal van activiteiten van 4 tot en met 7 oktober.

Donderdag 4 oktober: Ook het nieuwe Marktplein en de nieuwe huizen daaromheen worden in de openingshandeling betrokken. Beiaardier Bas de Vroome speelt als begin van de openingshandeling een speciaal gecomponeerd muziekstuk. Na de opening is er voor iedereen gelegenheid om Boekenberg Spijkenisse te ontdekken. De gebruikers van Boekenberg Spijkenisse zoals bibliotheek, Milieu Huis en de schaakvereniging zorgen voor tal van activiteiten in de dagen direct na de opening.

Vrijdag 5 oktober: Vanaf 15.00 uur houdt de bibliotheek een debat over de toekomst van bibliotheken en het boek, onder leiding van Frenk van der Linden. Remco Campert, wiens vader Jan in Spijkenisse werd geboren, is een van de deelnemers aan het debat. Andere deelnemers zijn cultuurwethouder Kees Dijkman en Eppo van Nispen tot Sevenear, directeur van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek en de directeuren van de openbare bibliotheken in Spijkenisse en Amsterdam. Ook op vrijdag zijn er rondleidingen in het gebouw. In de avonduren houdt het Milieu Huis, voor het eerst, Natuurfotografie Open Air (NOA). Tijdens NOA worden er audiovisuele presentaties, natuurfoto’s gepaard met muziek, geprojecteerd op de gebouwen rond de markt. Gevestigde namen uit de natuurfotografie laten hun mooiste platen laten zien, ondersteund door muziek uit diverse genres.

Zaterdag 6 oktober: Het Milieu Huis presenteert zich met een waar natuurplein, een groen belevenisplein. Hier leren jong en oud spelenderwijs op een zeer actieve manier over de natuur die dichtbij huis te vinden is, maar soms ook heel ver weg. Je kunt alles leren over bomen in de buitententoonstelling Bomenparade. De zintuigen worden geprikkeld in het lab van Lab-O-Tree. Kinderen kunnen ook grotten verkennen met speleologie in een mobiele grot. Bij de schaakvereniging in Boekenberg Spijkenisse kan een partijtje simultaanschaak worden gespeeld tegen een bekende grootmeester. Wilt u meer weten over het gebouw, dan kunt u deelnemen aan een van de rondleidingen.

Zondag 7 oktober: Op koopzondag 7 oktober is er vanaf 12.00 uur een grote boekenmarkt op het marktplein en zijn alle winkels in het stadshart geopend. ‘s Middags is er in Boekenberg Spijkenisse een Themamiddag over “Schaken op school” onder leiding van Hans Bohm. Ook dan worden rondleidingen verzorgd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant