Afbeelding

Straks motorbootjes op de Bernisse?

Actueel 67 keer gelezen

Bernisse - Het Bernissegebied moet weer bruisen en mogelijkheden bieden om te recreëren. Het haalbaarheidsonderzoek Beleef en Bereik Bernisse is volgens de gemeenteraad een eerste aanzet om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn al ondernemers die een natuurcamping willen gaan exploiteren, waaronder een in het Schuddebeursbos, maar er is meer mogelijk.

LOB en CDA stellen dat het onderhoud in het Bernissegebied achterstallig is en niet zoals het rapport meldt achterstallig oogt. Parkeervoorzieningen zijn provisorisch afgesloten, er ligt zwerfafval, paden zijn soms ontoegankelijk en bruggen zijn bedekt met rubber matten. Volgens het CDA kan het een gevolg zijn van een eerder genomen raadsbesluit, namelijk om gemotoriseerd vaarverkeer niet toe te laten. De meerderheid van de raad is op dit moment van mening dat motorbootvaart een meerwaarde kan bieden en wil dan ook dat het college zich niet langer verzet tegen initiatieven om de in- en doorvaart van motorboten van de Brielse Meer naar het Haringvliet mogelijk te maken.

Faciliteren
Er zijn naast de boten genoeg mogelijkheden om het Bernissegebied op de kaart te zetten. Bij het rapport worden een aantal voorbeelden uitgewerkt. Een daarvan is een kabelwaterskibaan. Ook een fietsveer en een uitkijktoren over de polder Biert worden genoemd. De gemeente komt zelf echter niet met ideeën om iets te ontwikkelen, maar faciliteert alleen de ondernemers. De visie wordt zes weken ter inzage gelegd, waarna het voor besluitvorming naar de gemeenteraad terug gaat.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant