Afbeelding

Vanavond debat over molen

Actueel 78 keer gelezen

Spijkenisse - Trots op Nederland hoopt vanavond tijdens het interpellatiedebat antwoord te krijgen van wethouder ’t Hart over de kosten voor de ophoging van Molen Nooit Gedacht en de subsidieverlening.

De partij wil vooral weten waarom de volledige kosten niet vergoed zijn, terwijl dit wel door de wethouder is toegezegd. Na de ophoging liet de gemeente de molenaar zitten met een restschuld van € 161.000.
Daarnaast heeft het college in november 2011 op eigen initiatief besloten om een jaarlijkse subsidie voor de molen af te kopen. Hierdoor keert de gemeente een subsidie, bedoeld over een langere periode, in één keer uit. Trots op Nederland wil weten van wie het initiatief hiertoe is gekomen.

De gemeente of de molenaar? Opvallend vind de partij dat een aanvullende overeenkomst, met daarin de voorwaarden waaraan deze subsidie mag worden besteed, niet blijkt te bestaan. Terwijl in de gemeentelijke stukken staat dat dit document wel is opgemaakt. Voor Trots op Nederland is er veel onduidelijkheid en fractievoorzitter Mia Sliwinski zal vanavond de wethouder om een nadere toelichting vragen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant