Afbeelding

Volgende stap in herindelingsproces

Actueel 71 keer gelezen

Bernisse - Met een krappe meerderheid (8 voor – 6 tegen) heeft de gemeenteraad van Bernisse het college de opdracht gegeven een volgende stap te zetten in het herindelingsproces, namelijk het voorbereiden van een herindelingsontwerp en plan van aanpak. Bij het ontwerp moeten de randvoorwaarden die in het onderzoeksrapport naar de gemeentelijke herindeling zijn opgenomen verder worden uitgewerkt.

Alle fracties zijn er inmiddels van doordrongen dat Bernisse het niet redt. Alleen de snelheid waarbij nu e.e.a. verloopt gaat sommigen te ver. Er is nog te veel onduidelijkheid, vooral op het gebied van de gemeentefinanciën. VVD en CDA verwijten beiden het huidige college /de huidige coalitie schuldig te zijn aan de financiële problemen van de gemeente.

De VVD wil dat eerst alles goed in kaart gebracht wordt voor er een beslissing genomen wordt. ‘De door u zo nagestreefde datum van 1 januari 2015 mag wat ons betreft rustig naar 1 januari 2018’, stelde Marnix Trouwborst. Er moet duidelijkheid zijn over belangrijke dossiers als belastingen, wegen, groen en grondexploitaties, maar ook over de positie van Oudenhoorn.

De Hoornse Hoofden waren aanwezig om de raadsleden te wijzen op hun verantwoordelijkheid als volksvertegenwoordigers om de juiste keuze voor de inwoners van Bernisse te maken. Leen Keijzerwaard vroeg hen ook om de mogelijkheid te onderzoeken van een fusie met Hellevoetsluis. Immers, daar waait nu ook een andere wind.

In december praat de raad weer over de herindeling. Dan ligt het herindelingsontwerp op tafel. De uiteindelijke beslissing om wel of niet over te gaan tot gemeentelijke herindeling wordt genomen in maart 2013.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant