Afbeelding

Ontdek Spijkenisse: Hekelingen

Actueel 81 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. Deze week stellen de laatste deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Dorpskerk Hekelingen
Wie bent u en wat is uw functie binnen uw organisatie/locatie?
Wij zijn de Protestantse Gemeente Hekelingen-Maaswijk.

Wat is/doet uw organisatie?
Wij vormen een kerkgemeenschap op de grens van stad en land door roeping verbonden in trouw aan Christus, telkens opnieuw, kerk zijn, met elkaar op weg, zoekend naar vormen om mensen van vandaag te helpen geloven dat het verhaal van God ook hen wil meenemen.

Waarom moeten bezoekers van Open Monumentendag vooral ook bij u langskomen?
Wat zou iemand zoeken in de Dorpskerk Hekelingen? Soms lijkt het een vraag. Zeker van buitenaf. En toch leert de praktijk: het is vruchtbaar samen te zijn en te horen van elkaar. De Dorpskerk van Hekelingen is een goede plaats voor mensen. Op de Open Monumenten Dag staan de deuren van de Dorpskerk Hekelingen voor iedereen open. Het orgel kan worden beluisterd, de tentoonstelling kan worden bekeken, het liturgisch bloemschikken kan worden bewonderd, de toren kan worden beklommen en speciaal voor deze dag is er een mooie folder beschikbaar, waarmee vanuit de kerk een wandelroute langs historische plaatsen in Hekelingen gemaakt kan worden. Afhankelijk van het weer zal er vóór de kerk onder de eeuwenoude bomen en anders in de kerk, koffie, thee of limonade geschonken worden. Het kerkbestuur hoopt op veel bezoekers.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant