Afbeelding

Ontdek Spijkenisse: Fluisterboot

Actueel 153 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. Deze week stellen de laatste deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Fluisterboot ‘De IJsvogel’
Wie bent u en wat is uw functie binnen uw organisatie/locatie?
Mijn naam is Nel Bakker en sinds 2007 ben ik gids op de fluisterboot ‘De IJsvogel’ . Tijdens de vaarten van de fluisterboot vertel ik de gasten wat er zoal om ons heen te zien te zien is en ook vertel ik een stukje geschiedenis over het gebeid waar we doorheen varen.

Wat is/ doet uw organisatie?
De fluisterboot ‘De IJsvogel’ is een project van de gemeente Spijkenisse dat met een piepklein beetje ondersteuning van een ambtenaar wordt gerund door 25 vrijwilligers. Deze vrijwilligers zijn schipper of gids.In de periode mei tot en met oktober vaart de fluisterboot van dinsdag tot en met zondag om 13.00 en 15.30 uur vanaf het gemaal ‘De Leeuw van Putten’, in het centrum van Spijkenisse naar het polder, cq natuurgebied achter Spijkenisse. In de zomermaanden verzorgen de gidsen en schippers diverse thematochten, zoals o.a. vroege vogel-, roofvogel,-, vleermuizen-, en fototochten.
In samenwerking met de restaurants ‘Olijf’ en ‘Papagallo’ kunt u op een zomeravond tijdens het varen genieten van een hapje en een drankje aan boord van de boot.

Waarom moeten bezoekers van Open Monumentendag vooral ook bij u langskomen?
Tijdens pen Monumentendag vaart de fluisterboot om 11.00 en 12.30 met een gids van de fluisterboot aan boord. U kunt op deze tijden even de drukte ontlopen en even van de rust van het water en de natuur om u heen genieten.Om 14.00 en 15.30 uur vaart de fluisterboot met een verhalenverteller aan boord. Als u tijdens het varen van een boeiend verhaal wil genieten stap dan om tijd aan boord. De tochten zijn ook geschikt voor kinderen die van natuur of een boeiend verhaal houden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant