Afbeelding

Ontdek Spijkenisse: Molens!

Actueel 202 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. De komende weken stellen alle deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Molen Nooit Gedacht
Wie bent u en wat is uw functie binnen uw organisatie/locatie?
Ik ben Jan van Kranenburg al de 3e generatie Jan van Kranenburg eigenaar en molenaar op de stelling korenmolen “Nooit Gedacht” aan het Noordeinde van Spijkenisse.

Wat is/doet uw organisatie?
De korenmolen is dit jaar 150 jaar oud, de molen is in 2009 met 7 meter opgehoogd voor de vrijwindvang, want alleen wind heeft de molen nodig om te draaien. De korenmolen maalt regelmatig zijn eigen pannenkoekenmeel wat weer gebakken wordt in het restaurant. Daarnaast malen wij diverse granen, o.a. tarwe, rogge, spelttarwe, maïs, enz. Wij verkopen ook diverse broodmixen en cakemixen voor de thuis bakker.

Waarom moeten de bezoekers van de Open Monumentendag vooral bij u langskomen?
De molen is draaiend op Monumentendag te bezichtigen (als het weer het toe laat).
U krijgt uitleg over het reilen en zeilen van en in de molen; kinderen t/m 12 jaar alleen onder begeleiding van een ouder. Onder de molen(buiten) komt een tent te staan waar u gratis een pannenkoekje kunt eten die gemaakt is van het meel van onze eigen molen in Spijkenisse. U moet niet langskomen, maar binnenkomen!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant