Ontdek Spijkenisse: De Hoog

Actueel 32 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. De komende weken stellen alle deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Filmzaal De Hoog
Wie bent u en wat is uw functie binnen uw organisatie/locatie?
Ik ben Ulrike Bouman en werk mee bij de inrichting van de ‘Filmzaal de Hoog’ aan het Noordeinde tegenover de molen. Naast deze functie ben ik ook voorzitter van de Vereniging Historisch Spijkenisse.

Wat is/doet uw organisatie?
In de ‘Filmzaal de Hoog’ werden in het verleden films van het oude Spijkenisse gedraaid. Dit jaar zijn geen films te zien, wel zullen er veel foto’s zijn van het oude, en soms minder oude, Spijkenisse opdat mensen met elkaar in gesprek kunnen gaan over vroeger en nu. Bij de foto’s zal er uitleg staan over de inhoud en de plek zodat men niet altijd hoeft te raden waar men de betreffende plek nu te vinden zal zijn. Er worden altijd veel verhalen verteld en herinneringen van vroeger opgehaald. Een kop koffie of thee is er dan ook altijd beschikbaar. Dit jaar zullen er niet alleen foto’s zijn, maar ook onderwerpen die in het verre of recente verleden door bedrijven in Spijkenisse uitgegeven werden. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar nu nog bestaande bedrijven maar ook naar bedrijven die er niet meer zijn en reclame artikelen van de gemeente Spijkenisse. De artikelen die vaak niet alleen de naam maar ook het logo van het betreffende bedrijf hebben zullen in vitrines te zien zijn.

Waarom moeten de bezoekers van de Open Monumentendag vooral bij u langskomen?
Tijdens een bezoek bij “de Hoog” kunt u kennis maken met het oude Spijkenisse en veel horen over het verleden, dus als u daarin geïnteresseerd bent, kom dan langs en breng voldoende tijd mee. Dit korte stuk is alleen een samenvatting van wat er te beleven valt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant