Afbeelding

Ontdek Spijkenisse: Vredehofstraat

Actueel 302 keer gelezen

Spijkenisse - Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. De komende weken stellen alle deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Begraafplaats Vredehofstraat

Wie bent u en wat is uw functie binnen uw organisatie?
Wij zijn Julius en Nel en onze functie is het onder de aandacht brengen van de oude begraafplaats als cultureel erfgoed. Het is een eigen initiatief, wij vertegenwoordigen geen organisatie.

Waarom moeten de bezoekers van de Open Monumentendag vooral bij u langskomen?
Als afwisseling voor een bezoek aan de andere locaties zou u de oude begraafplaats aan de Vredehofstraat moeten bezoeken Staat op de andere locaties in Spijkenisse het meeste boven de grond, op onze locatie ligt het belangrijkste onder de grond. Dat er toch veel interessants over de oude begraafplaats te vertellen is, komt voort uit het feit dat er veel personen begraven liggen
die de geschiedenis van Spijkenisse rond 1900 bepaald hebben. U hoort de geschiedenis van de begraafplaats en wij vertellen u over begrafenis en rouwgebruiken. Wij leiden u rond in rouwdracht uit het begin van de 20e eeuw. Laat u verrassen door verhalen die u misschien nog nooit hoorde over deze bijzondere plek in groen Spijkenisse, met zijn mensen van toen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant