Afbeelding

Ontdek Spijkenisse: Art Rijnmond

Actueel 94 keer gelezen

Open Monumentendag, een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen! Op 8 september bent u tussen 10.00 en 17.00 uur welkom op diverse plekken, die niet altijd toegankelijk zijn.

De bekende erfgoedlocaties en partners van de Open Monumentendag in Spijkenisse doen dit jaar ook weer mee. Daarnaast worden zij aangevuld door locaties en partners die bij het thema van dit jaar: Groen van Toen, passen. De komende weken stellen alle deelnemers aan de Open Monumentendag in Spijkenisse zich aan u voor.

Regio Art Rijnmond (RAR)/Kunstmarkt

Wat is/doet uw organisatie?
RAR is een vereniging van professionele kunstenaars met een eigen galerie en kunstuitleen.
RAR stelt zich ten doel een platform te zijn voor eigentijdse beeldende kunst in Spijkenisse en de regio en het versterken van de belangstelling voor beeldende kunst bij publiek, bedrijfsleven en overheid. RAR tracht dat te bereiken door het organiseren van maandelijks wisselende exposities in galerie RAR; het beheren van een kunstuitleen, bestaande uit een uitgebreide collectie eigentijdse kunst, schilderijen, aquarellen, tekeningen, grafiek, fotografie, beelden en objecten; actieve deelname aan de Binnenschoolse Cultuur Educatie in de gemeente Spijkenisse en deelname aan manifestaties als de Kunstweek, Spijkenisse achter de Schermen, Spijkenisse festival en de Open Monumentendag.

Waarom moeten de bezoekers van de Open Monumentendag vooral bij u langskomen?
Tijdens de Open Monumentendag organiseert RAR (Regio Art Rijnmond) de jaarlijkse kunstmarkt op het Noordeinde, het historische deel van Spijkenisse. De kunstmarkt is van 10.00 tot 17.00 uur.
De kunstmarkt biedt ook dit jaar weer een rijke schakering aan beeldende kunst. Naar verwachting zullen meer dan 35 kunstenaars/deelnemers aan de markt deelnemen.
Ook dit jaar is de kunstenaars verzocht hun kunst op een actieve manier te presenteren, bijv. live beeldhouwen of schilderen. Bezoekers en met name kinderen worden uitgenodigd al schilderend hun artistieke talenten te laten zien.Gedurende de dag vinden er in de galerie allerlei activiteiten plaats, zoals het maken van geschept papier, terwijl aan het eind van de middag, in het kader van Stemmen uit Spijkenisse, zoals elk jaar weer een dichter zal optreden. Dit jaar is dat Hagar Peeters
Binnen in de galerie exposeren van 1 t/m 29 september RAR leden met nieuw werk uit de kunstuitleen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant