Afbeelding

Week van de Alfabetisering

Actueel 83 keer gelezen

Spijkenisse - Van maandag 3 tot en met zondag 9 september vindt de landelijke Week van de Alfabetisering plaats. Het motto van de Week van de Alfabetisering is Geef taal een stem! Dit omdat de Week van de Alfabetisering in de week voor de voor de Tweede Kamer verkiezingen plaatsvindt. Meedoen aan een democratische samenleving is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Analfabeten Laaggeletterden hebben bijvoorbeeld moeite met het lezen en begrijpen van de informatie uit de verschillende verkiezingsprogramma’s of het goed invullen van een stembiljet. De week besteedt niet alleen aandacht aan analfabetisme (niet kunnen lezen en schrijven) maar ook aan laaggeletterdheid (grote moeite met lezen en schrijven). In Nederland is ongeveer 13% van de volwassen bevolking laaggeletterd.

Open Dagen Spijkenisse
De gemeente biedt u de kans om tijdens die week kennis met de laaggeletterde taalgroepen van de Welplaat. Maandag, dinsdag, woensdag en vrijdagochtend van 8.15 tot 11.00 uur en op maandag, woensdag, donderdag en vrijdagmiddag van 13.30 tot 16.15 uur. De taalgroepen komen samen aan de Hofweg 13, leslokaal 2 in Spijkenisse. Iedereen is van harte welkom. Meer weten? Kijkt u op www.lezenenschrijven.nl en www.weekvandealfabetisering.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant