Afbeelding

Spijkenisse Festival: De Juf De Luxe

Actueel 136 keer gelezen

Spijkenisse - De Juf is één van de meest ervaren coverbands met nummers van eigen bodem waar Nederland trots op kan zijn! In 1996 startte Leon Soeterboek deze nederpop-/rockband die zowel covers van Nederlandstalige bekende hits speelt als eigen werk. Na het mini- album 'Anders', de cd-single 'Wat een dag' (laatstgenoemde onder impresariaat van Bløf), is inmiddels ook het nieuwe album 'Waarom ik niet' uitgekomen. De pop- /rocksongs die De Juf heeft uitgebracht zijn lieflijk, maar met harde kanten. De nummers zitten vol pit en emoties, en bevatten teksten die de niet graag uitgesproken realiteit van het leven verwoorden.

Het spelen van coversongs staat haaks op de zelfgemaakte liedjes. De Juf haalt oude en nieuwe krakers van de jaren '60 tot heden uit de kast. Dit ontaardt in een feest, een ‘feest der herkenning’. Nummers van Boudewijn de Groot, Polle Eduard, Klein Orkest, Toontje Lager, Doe Maar, maar ook Bløf, Jurk, De Dijk en Borsato zullen in een rap tempo voorbij komen.

Rijke ervaring
De Juf is een band met rijke ervaring: na meer dan 15 jaar heeft de band, met zowel covers als eigen werk, al meer dan 700 optredens op haar naam staan! Voorprogramma's waren er onder meer bij: De Dijk, Racoon, Skik, Bløf, Jan Smit, de 3-J's, Gerard Joling, Alain Clark, Roel van Velzen, Bert Heerink en een tour met de Girls Wanna Have Fun. Ook vele festivals in de Benelux werden aangedaan.

Spijkenisse Festival
Op het Spijkenisse festival zal de band voor het eerst officieel optreden onder de naam: De Juf De luxe. Bij dit soort grotere evenementen, staat de band met ca. zes extra muzikanten op het podium. De aanvulling van drie backing vocals en drie blazers maakt De Juf De Luxe tot een knallende feestband. Zowel oude als hedendaagse Nederlandstalige pophits zullen de revue passeren. Feest der herkenning voor jong en oud. Van Boudewijn de Groot tot Gers Pardoel. Dit wordt zweten. Meer informatie over De Juf is te vinden op www.de-juf.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant