Afbeelding

Chaos op A15 door drie incidenten

Actueel 85 keer gelezen

Regio - Een vrachtwagen is vanmorgen gekanteld op het viaduct richting de Botlekbrug op de A15. Er is een kleine hoeveelheid LPG gelekt uit de vrachtwagen. De chauffeur drukte snel op de nood knop waardoor hij de lekkage snel onder controle kreeg.

Er zijn geen gewonden gevallen. De vrachtwagen kantelde op de oprit naar de Botlekbrug vanuit Spijkenisse. Omdat de vrachtwagen tegen de rand van het viaduct viel, kwamen brokstukken terecht op het wegdek van de beneden gelegen A15. Die snelweg werd in beide richtingen afgesloten tussen Spijkenisse en Hoogvliet. De afsluiting zorgde vanmorgen voor verkeersproblemen in heel de regio tot aan de woonwijken in Spijkenisse. Rond 12.30 uur werd de Botlektunnel opnieuw afgesloten vanwege de berging van de vrachtwagen. Deze werd met een luchtkussen en twee kraanwagens langzaam overeind gezet. De oorzaak van het ongeluk is nog niet bekend. De 36-jarige chauffeur uit Krimpen aan de Lek wordt gehoord door de politie.

Nog twee incidenten
Helaas voor de automobilisten was daarmee het leed nog niet geleden. Even na twee uur werd de tunnel in beide richtingen vrijgegeven nadat de gekantelde vrachtwagen weer rechtop was gezet. Maar kort daarna vonden in beide richtingen twee incidenten plaats. Richting Hoogvliet veroorzaakte een geschaarde aanhangwagen file en richting de Maasvlakte liepen de remmen van een vrachtwagen vast. Daardoor is in beide richtingen is maar één rijstrook beschikbaar. Het verkeer in de hele regio heeft er last van. Tot in de woonwijken van Spijkenisse staat het verkeer vast. De ANWB meldt ook dat door omrijders Groene Kruisweg compleet vastloopt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant