Afbeelding

Spijkenisse heeft eigen koningin

Actueel 162 keer gelezen

Tijdens het zomercarnaval, wat jaarlijks plaatsvindt in de binnenstad van Rotterdam, heeft Spijkenisse wederom een koningin afgevaardigd naar de straatparade van afgelopen zaterdag 28 juli.

Cecilia van Sleeuwen - Lima Lopes kreeg deze eretitel aangeboden ter gelegenheid van haar vijftigste verjaardag en als blijk van dank voor haar inzet en werk dat zij al vele jaren voor de Kaapverdische gemeenschap in en rond Rotterdam verricht. Omdat aan deze titel van koningin wel diverse voorwaarden zijn verbonden, is vooraf goedkeuring gevraagd en heeft Cecilia ondanks haar leeftijd, huwelijkse staat en moederschap toch de status van koningin gekregen. Samen met in totaal 38 gekostumeerde deelnemers vertegenwoordigde zij, prachtig gekleed als azuur blauwe parel in een schelp, de Stichting Cabo Verde Cheqou. Als thema was dit jaar gekozen voor ‘Parel aan de Maas’.

De kostuums, waaraan men al vanaf februari mee bezig is geweest, waren dan ook helemaal in de kleuren azuur blauw en zeegroen, versierd met schelpen en parels, net als de bijbehorende praal- en muziekwagen. De hele maand juli is men avond aan avond bezig geweest met het versieren van de wagens en hebben voor de dansers speciale danstrainingen plaatsgevonden. Cecilia geeft aan dat zij zeer vereerd is met het mooie cadeau van koningin en heeft zaterdag samen met haar man dan ook met volle teugen genoten van dit meer dan geslaagd zomercarnavalfeest.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant