Afbeelding

Let op kinderen met overgewicht

Actueel 100 keer gelezen

Spijkenisse - De kinderartsen van Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis besteden speciale aandacht aan kinderen met overgewicht. Als proef worden kinderen onderzocht en wordt behandeling op maat geboden.

Tijdens het onderzoek wordt onder meer gescreend op hoge bloeddruk, hoog cholesterol en andere risicofactoren zoals prediabetes. Is er sprake van overgewicht, dan worden de kinderen begeleid en krijgen ze die therapie of behandeling die het beste bij hen past.

Kinderarts Goris werkt hierbij op wetenschappelijke basis samen met het Erasmus MC, het Maasstad Ziekenhuis, Lucertis GGZ en een regionaal netwerk van zelfstandige behandelaars. Huisartsen kunnen kinderen met overgewicht doorverwijzen voor een controle op risicofactoren. Ieder kind krijgt een behandeladvies op maat, waarbij uiteraard ook aandacht is voor begeleiding van de ouders.

Kinderen die te dik zijn, hebben een grotere kans op hart- en vaatziekten. Twee derde van de kinderen met ernstige obesitas loopt een groter risico daarop. Dat blijkt uit een studie van het VUmc, uitgevoerd onder Nederlandse kinderartsen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant