Afbeelding

VRR heeft plan bij storing

Actueel 84 keer gelezen

Regio - De politie, brandweer en ambulances zouden een rampenplan moeten hebben, voor als het mobiele telefoonverkeer uitvalt. Dat is de belangrijkste conclusie van een onderzoek van het ministerie van Veiligheid, naar de grote telefoonstoring bij KPN in Rotterdam, vorig jaar juli.

Dat meldt de NOS. Volgens het ministerie blijkt dat de hulpdiensten niet goed zijn voorbereid op zo'n storing. In juli vorig jaar, konden brandweer, politie en ambulance urenlang niet met elkaar communiceren door een storing bij KPN. Ook 112 was minder goed bereikbaar. Verder reed de metro van de RET niet, omdat machinisten geen contact hadden met de verkeersleiding.

Volgens de onderzoekers treft de KPN geen blaam. De uitkomt van het onderzoek duurde bijna een jaar. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) heeft direct na het incident bestaande rampenplannen tegen het licht gehouden. De organisatie heeft een aangepast plan klaar voor het geval alle verbindingen of de stroom uitvallen. Ook de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid is momenteel bezig met het opnieuw bekijken van allerlei scenario’s voor het geval men door een stroom- en telefoonstoring wordt getroffen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant