Afbeelding

Bijzonder ziekenhuis geopend

Actueel 66 keer gelezen

Spijkenisse - Onze gemeente heeft de afgelopen weken er een tijdelijk nieuw ziekenhuis bij. Alle poppen en beren mochten komen op het spreekuur bij een echte dokter in ziekenhuis "Waterwiebels".

De kinderopvang in de wijk Waterland, voor kinderen van 0-4 jaar, had als thema “Karel in het ziekenhuis”. Dit maakte deel uit van het Vroeg-, en Voorschoolse Educatie programma (VVE), waarbij kinderen bekend worden gemaakt met de onderwerpen waar zij in het dagelijks leven mee te maken kunnen krijgen. Hiermee wordt ook hun kennis en woordenschat gestimuleerd.

In verband met het thema had kinderopvang Waterwiebels haar groepen omgetoverd tot kleine ziekenhuisafdelingen. Overal liepen minidokters, minizusters en minibroeders in doktersjassen en zusterschortjes rond. De zieke beren en poppen werden met pleisters en verband beter gemaakt.
Als klap op de vuurpijl kwam een echte dokter langs. Hij nam alle tijd en vertelde mooie verhalen en liet zien hoe hij aan de slag gaat met de patientjes. En natuurlijk heeft de dokter ook alle beren en poppen beter gemaakt!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant