Afbeelding

PvdA steekt hart onder de riem

Actueel 83 keer gelezen

Spijkenisse - “Het water staat ons aan de lippen,” aldus een lokale ondernemer aan de Voorstraat in Spijkenisse. Afgelopen dinsdag 10 juli heeft de PvdA in Spijkenisse een bezoek gebracht aan de lokale ondernemers van het stadscentrum in Spijkenisse. Verschillende lokale ondernemers van de Voorstraat tot het Uitplein hebben zij om hun mening gevraagd over de positieve en negatieve punten aan het winkelgebied.

Uit het onderzoek van de PvdA is gebleken dat de meeste ondernemers wel positief zijn over de uitbreiding van het Centrum. Daarentegen vinden zij het nieuwe parkeerbeleid zeer negatief. “Onze concurrentiepositie ten opzichte van Hellevoetsluis en Hoogvliet is enorm verslechterd,” aldus een bezorgde ondernemer. Ook vinden de ondernemers dat het winkelcentrum niet bereikbaar genoeg is en het ontbreekt er aan een duidelijke route voor bezoekers.

Op de vraag wat de lokale politiek zou kunnen veranderen in het winkelgebied antwoordden het merendeel dan ook dat een goede bewegwijzering wenselijk en noodzakelijk is. Verder balen enkele ondernemers van de vele wegopbrekingen van de afgelopen jaren en vinden zij het vervelend dat de vele beloftes die zijn gemaakt door het college van B&W niet worden nagekomen. De PvdA heeft de ondernemers ook gevraagd een cijfer te geven voor het winkelcentrum. De ondernemers gaven gemiddeld een 6,4 als beoordeling.

De PvdA hoort al enige tijd zorgwekkende geluiden vanuit de richting van lokale ondernemers uit Spijkenisse. De PvdA wil werk maken van de input van de winkeliers om op die manier het winkelcentrum beter toch zijn recht te laten komen. “Het kan niet zo zijn dat we toekijken hoe alle kleine en typisch Spijkenisser ondernemers over de kop gaan,” aldus PvdA-raadslid Wouter Struijk. Als blijk van steun kregen de geïnterviewde ondernemers een roos aangeboden van de PvdA. De resultaten van het onderzoek zullen worden gepresenteerd op de website van de PvdA: www.pvda-spijkenisse.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant