Afbeelding

Parkeerautomaten weer in gebruik

Actueel 36 keer gelezen

Spijkenisse - Met ingang van maandag 9 juli worden de parkeerautomaten in het Centrumgebied en de Gildenwijk in Spijkenisse opnieuw in gebruik gesteld. Dat betekent dat voor het parkeren op straat in die gebieden weer moet worden betaald.

De gemeente Spijkenisse besloot onlangs de 52 nieuw geplaatste parkeerautomaten tijdelijk buiten gebruik te stellen. Bij de nieuwe apparatuur bleken zich diverse problemen voor te doen. Het aantal storingen was hoog en de software bleek traag en niet stabiel, waardoor veel transacties vroegtijdig werden afgebroken. Bovendien bleek dat de instructie via het aanraakscherm niet voor iedereen even duidelijk was. Het publiek ondervond hiervan veel hinder, waarna de apparatuur tijdelijk buiten gebruik werd gesteld.

Inmiddels is door de leverancier hard gewerkt om de apparatuur storingvrij en voldoende gebruiksvriendelijk te krijgen. Daarvoor werd de apparatuur en de bijbehorende software opnieuw aangepast en getest. Bovendien werden de parkeerautomaten voorzien van een duidelijke instructie. Voor alle duidelijkheid wordt er nog eens op gewezen dat bij het gebruik van de parkeerautomaten een PINpas en het kenteken van de auto nodig is. Op de instructie op de automaten is te lezen in welke volgorde de handelingen moeten worden verricht. Om het publiek met de apparatuur vertrouwd te maken zal de eerste dagen na ingebruikstelling assistentie aanwezig zijn.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant