Afbeelding

Nieuwe vloer voor sporthal

Actueel 42 keer gelezen

Bernisse - De komende weken wordt er een nieuwe vloer in sporthal Drenkwaard gelegd. Onlangs kwamen bij de oude vloer forse gebreken aan het licht, waardoor vernieuwing op korte termijn noodzakelijk is.

Omdat de hal in de zomermaanden niet wordt gebruikt, heeft het college van B&W besloten, de komende weken de oude vloer te laten vervangen door een nieuwe. Aan het begin van het nieuwe seizoen is de hal weer klaar voor gebruik.

De oude vloer die er vanaf de opening in 1977 in ligt, vertoont scheuren die niet meer te repareren zijn. De vloer, die in 2003 van een nieuwe toplaag is voorzien, hardt steeds verder uit en verliest daardoor zijn dempende werking. Dat kan leiden tot blessures. Afkeuring van de oude vloer is dan zeer aannemelijk, waardoor de sporthal gesloten zou moeten worden. Dat zou zeer nadelig zijn voor het gebruik van de hal en voor de gemeente derving van inkomsten betekenen.

Ook zal er een nieuwe scheidingswand in de sporthal worden aangebracht. De oude wand is al een aantal keer opgeknapt, maar is nu toch echt aan vervanging toe. Door de scheidingswand kan de hal (tegelijkertijd) voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De nieuwe wand wordt in het najaar geplaatst. Gebruikers zullen daarover nog nader worden geïnformeerd.

De vervanging van de vloer zal in de zomervakantie plaatsvinden en kost in totaal € 85.000 en wordt vanuit het onderhoudsbudget betaald. Op 20 augustus kunnen verenigingen weer gebruik maken van de hal met nieuwe vloer.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant