Afbeelding

Pauwennest is open

Actueel 126 keer gelezen

Spijkenisse - Ze stonden te dringen bij het hek van de nieuwe speeltuin, maar moesten wachten tot de bewoners van de Zuidwester binnen waren. Toen mochten ook de andere kinderen de speeltoestellen van het Pauwennest uitproberen.

Wethouder Mijnans verrichtte de officiële opening samen met Jan Heshof, de directeur van de Zuidwester. Gezamenlijk brachten ze de carrousel in beweging waarin ook rolstoelen mee kunnen draaien. Pret bij jong en oud, want niks is zo leuk als een rondje in de draaimolen. In de speeltuin staat ook een oude bekende, de tractor die voorheen op de kinderboerderij zelf stond is nu verhuisd naar het Pauwennest. In de zandbak wacht hij op zijn bestuurder.

Elke dag open
Het Pauwennest is iedere dag van half negen tot vijf uur open en daagt kinderen met en zonder een beperking uit om samen te spelen. Ouders kunnen op een bankje hun kroost gadeslaan. Ook de dieren van de kinderboerderij die in de wei lopen, zullen zich af en toe bij het hek laten zien. Helaas voor hen, zijn de speeltoestellen alleen voor mensenkinderen bedoeld.

Kleurwedstrijd
Vanwege de opening van de speeltuin was er een kleurwedstrijd uitgeschreven. De winnaars waren Sunaisha Koundanlal, Yuki Chen en Ella Buitendijk. Er was een eervolle vermelding voor Yannick Meerman, Anouk Spronk en Melissa ’t Hart. Alleen kregen een boerderijpakket dat voor de winnaars was aangevuld met een verwenmiddag op de kinderboerderij.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant