Afbeelding

Zuidlanders omarmen ’t Molengors

Actueel 75 keer gelezen

Zuidland - Zuidlanders hechten veel waarde aan hun plaatselijke openlucht zwembad ’t Molengors. Dat blijkt uit de giften die tot nu toe zijn binnengekomen. Het seizoen is halverwege en er is al zo’n 3.000 euro aan het bad geschonken. Een deel van dit bedrag komt uit sponsoring door bedrijven, het overgrote deel uit bijdragen van particulieren.

Jan Willem Weeda, voorzitter van de stichting die het zwembad runt, is blij met het geld. “We draaien al vijf jaar geheel met vrijwilligers, zonder een cent gemeentesubsidie”, zegt Weeda. “Dan moet je dus ergens anders je inkomsten vandaan halen. Dan doen we via abonnementen, entreekaartjes en de verkoop van consumpties. Maar ook via giften en sponsorbijdragen.” Volgens Weeda komen de particuliere donaties niet alleen van ouders, maar ook van opa’s en oma’s. “Zo kregen we 100 euro van een oma die tien kleinkinderen in Zuidland heeft wonen. Voor ieder kind gaf ze een tientje. Dat is toch prachtig!”

Behoorlijke uitgaven
Het zwembad kan het geld heel goed gebruiken, bijvoorbeeld voor de stookkosten en om een spaarpot op te bouwen voor grote tegenvallers. “We draaien elk dubbeltje om en gooien niks over balk”, aldus Weeda. “We sparen zelfs. Dat moet ook. Mocht er bijvoorbeeld ooit iets in de machinekamer kapot gaan, zoals de kachel, dan moeten we deze kunnen vervangen. En dan praat je over behoorlijke uitgaven.”

Voor de wind
Ook op andere gebieden gaat het goed met het zwembad. De verkoop van abonnementen ligt op schema en er zijn meer aanmeldingen voor zwemlessen dan vorig jaar. Alleen wilde de zomer nog niet zo op gang komen. “De eerste weken van het seizoen was het erg fris en dan komen er niet zo veel mensen. De dagen rondom Pinksteren hebben gelukkig veel goed gemaakt. Toen was het schitterend weer en erg druk op het bad. Nu maar hopen dat de zomervakantie ook mooi weer brengt.”

Bezoekers van buiten Zuidland
Een andere positieve ontwikkeling is dat steeds meer mensen van buiten het dorp het zwembad weten te vinden. “Er zijn steeds minder openlucht zwembaden. En mensen willen toch, als het warm is, met hun kinderen gaan zwemmen. Dan komen ze dus naar ons toe en vertellen aan vrienden en familie hoe leuk ons zwembad is.”

Zwembad steunen
Hoewel het goed gaat met het vrijwilligersbad, blijft elke steun hard nodig. “Mensen kunnen een bijdrage overmaken”, zegt Weeda. “De meesten doen dit door het donateursformulier op www.zwembadmolengors.nl in te vullen. Mensen kunnen zich ook aanmelden als vrijwilliger, bijvoorbeeld voor administratief werk, toezicht houden of als EHBO’er.” Het zwembad is dagelijks open. Kijk voor de openingstijden op www.zwembadmolengors.nl.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant