Afbeelding

Fast Ferry bereikt nu ook Europoort

Actueel 107 keer gelezen

Regio - Vandaag, vrijdag 6 juli om 10.30 uur openen algemeen directeur van de RET Pedro Peters, stadsregiobestuurder Jeannette Baljeu (verkeer en vervoer) en de directeur van Cruiseport Rotterdam Mai Elmar halte Pistoolhaven. Dit is de vijfde halte van de Fast Ferry.

De Fast Ferry biedt reizigers een snelle verbinding over water van Hoek van Holland naar de Maasvlakte. Deze verbinding bestaat sinds 2008 en vervoert jaarlijks ongeveer 60.000 reizigers. Dankzij halte Pistoolhaven wordt ook Europoort, waar tientallen bedrijven zijn gevestigd, over water toegankelijk. “Met de opening van halte Pistoolhaven komen we tegemoet aan de wens van veel werknemers in Europoort. Deze verbinding bespaart hen dagelijks veel reistijd en biedt een alternatief voor de drukte op de A15,” aldus Pedro Peters.

Pistoolhaven
Jeannette Baljeu: “Via de nieuwe halte Pistoolhaven wordt een belangrijk maar ook lastiger te bereizen deel van de stadsregio Rotterdam beter toegankelijk. Deze bereikbaarheid is van groot belang , daarom is de halte gefinancierd vanuit de stadsregio.” Pistoolhaven drijft op een groot ponton, maar ziet er toch vertrouwd uit; er zijn wachtzitjes en er is cameratoezicht. De halte is gerealiseerd in samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam en het Loodswezen.

Uniek stuk Nederland
De halte is vlak voor het vakantieseizoen geopend omdat toeristen ook gebruik maken van de Fast Ferry. Zij ontdekken bij de Maasvlakte een uniek stuk Nederland, met havens, zeeschepen en zeehonden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant