Afbeelding

Vandaag: sluiting zeewering

Actueel 52 keer gelezen

Regio - Op woensdag 11 juli vindt het hoogtepunt in de aanleg van Maasvlakte 2 plaats. Dan wordt, rond doodtij, als de stroming minimaal is, het gat in de elf km lange zeewering gedicht.

Vanaf dat moment verandert de Nederlandse kustlijn definitief en is het nieuwe land goed beschermd tegen de zee. Hare Majesteit de Koningin geeft het startsein voor de sluiting. Deze ceremonie is op 11 juli vanaf 13.00 uur live te volgen op een groot scherm vanaf een buitentribune bij FutureLand.

De sluitingsceremonie is alleen voor genodigden, maar wie het van dichtbij mee wil maken, is op 11 juli van harte welkom in FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2. Daar staat een gratis tribune met groot scherm klaar waarop de sluiting van de zeewering live te volgen is. Let op: er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar en reserveren is niet mogelijk, dus vol=vol. Wie niet in de gelegenheid is naar FutureLand te komen, kan de ceremonie live volgen op internet via www.maasvlakte2.com.

Over FutureLand
FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, is open sinds mei 2009 en heeft sinds die tijd al ruim 360.000 bezoekers ontvangen. Zien, doen en ervaren staan centraal in FutureLand. Op een oppervlakte van 1.800 vierkante meter kan jong en oud zich laten informeren over de uitbreiding van de Rotterdamse haven en alle aspecten die bij dit grote project komen kijken. Twee jaar geleden startte het Havenbedrijf met rondritten op het nieuwe land van Maasvlakte 2 met de FutureLand Express. Nu de aanleg verder gevorderd is en er een binnenmeer is ontstaan, is daar een tijdelijke rondvaart aan toegevoegd. Met de FutureLand Ferry kunnen bezoekers Maasvlakte 2 ook vanaf een andere kant bekijken en zelf meemaken hoe het is om door de haven van de toekomst te varen.

Adres FutureLand:
Europaweg 902
3199 LC Maasvlakte, Rotterdam
Havennummer 8213
T +31 (0)10-252 252 0

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant