Afbeelding

Toeristische tramlijn 10 rijdt

Actueel 119 keer gelezen

Regio - Van 30 juni tot en met 2 september rijdt de toeristische tramlijn 10 weer door Rotterdam. Vanwege het 25-jarig jubileum van de tramlijn, openen Jeannette Baljeu, portefeuillehouder Verkeer en Vervoer van de stadsregio Rotterdam en Pedro Peters, algemeen directeur van de RET, het seizoen op donderdag 5 juli. Speciaal voor deze gelegenheid wordt de oudste elektrische tram van Rotterdam uit 1905 ingezet.

Lijn 10 is de jaarlijks terugkerende toeristische zomertramlijn en rijdt van zaterdag 30 juni tot en met zondag 2 september alle dagen van de week, behalve op maandag. De tram rijdt langs moderne architectuur, het gezellige stadscentrum, historische stadsdelen, attracties, musea, restaurants en terrasjes.

Elke drie kwartier vertrekt een tram bij het beginpunt aan het Willemsplein, maar overal langs de route kan worden in- en uitgestapt. Lijn 10 rijdt ook tijdens de Wereldhavendagen op zaterdag 8 en zondag 9 september. Meer informatie over lijn 10 is te vinden op www.lijn10.nl.

Stichting RoMeO
Lijn 10 is een initiatief van de stichting RoMeO. Stichting RoMeO (Rotterdams Openbaar vervoer Museum en Exploitatie Oldtimers) werd in 1997 opgericht met als doel het beheer, restauratie en exploitatie van historisch materieel op het gebied van Rotterdams openbaar vervoer. De collectie bestaat uit ongeveer zestig historische trams, twintig historische bussen en een metrorijtuig van het eerste uur. Met vereende krachten zorgen meer dan honderd vrijwilligers voor het beheer, onderhoud en de exploitatie van deze historische collectie. De trams en het metrorijtuig worden onderhouden in de voormalige RET-remise Hillegersberg in Rotterdam. Vanuit deze remise vertrekken ook de historische trams van de toeristische zomertramlijn 10.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant