Afbeelding

Verkrachter wil niet meewerken aan onderzoek

Actueel 104 keer gelezen

Bernisse - De 51-jarige Schiedammer die vorig jaar september in het Bernisse gebied een vrouw verkrachtte moet van de rechtbank onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. De man wil daar echter niet aan meewerken.

Langdurige observatie kan antwoord geven op vragen als waarom de man tot zijn daad overging. Van der S. heeft in het verleden eerder vrouwen verkracht. Dat bleek uit onderzoek naar het DNA dat in de recentste zaak is onderzocht. In 1989 had de man een verkrachting gepleegd en uit verder onderzoek bleek dat hij als 19e jarige veroordeeld was voor verkrachting en aanranding.

Hij heeft daarvoor een celstraf uitgezeten en is twee jaar behandeld in een psychiatrische kliniek. De Schiedammer heeft zich zelf aangegeven. Hij had meegewerkt aan een DNA-onderzoek en wist dat de recherche uiteindelijk bij hem aan zou kloppen. Nadat de recherche in zijn schuur de rode motor vond die in het signalement van de dader stond, wist de recherche zeker dat ze de goede persoon hadden aangehouden.

De strafzaak gaat verder als de onderzoeken zijn afgerond.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant