Afbeelding

Naaktrecreatie Brielse Meer blijft

Actueel 883 keer gelezen

Regio - Het algemeen bestuur van het recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg heeft in de vergadering van 28 juni besloten het naaktrecreatieterrein aan het Brielse Meer in stand te houden.

In een eerder stadium dreigde het naturistenterrein te worden gesloten vanwege geplande bezuinigingen op het onderhoud. Dat het naaktrecreatieterrein kan blijven bestaan in zijn huidige vorm is onder meer te danken aan de naturisten zelf, die zich bereid hebben verklaard bij te dragen aan het beheer en onderhoud van het gebied. Onder de naam Stichting Openbaar Naturistenterrein Brielse Meer (SONBN) zullen zij vanaf volgend jaar deze taken op zich nemen.

Het recreatieschap zal eenmalig groot onderhoud aan het terrein verrichten. Verhogen openbare veiligheid Daarnaast zal het recreatieschap zich inspannen om openbare sex in de omgeving van het scoutinggebouw en het naaktstrand blijvend te verminderen door het uitvoeren van een aantal beheermaatregelen. Hierbij valt te denken aan het vergroten van toezicht, het plaatsen van stopverbodsborden en het onmogelijk maken van een ontmoetingsplek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant