Afbeelding

Multifunctioneel sportveld Rozenburg

Actueel 132 keer gelezen

Rozenburg - De realisatie van een multifunctioneel sportveld, ook wel trapveldje genoemd in het centrum van Rozenburg heeft de gemoederen lange tijd bezig gehouden.

Het veld kon niet tussen de twee basisscholen worden aangelegd vanwege de te verwachten overlast en het Molenveld viel ook af vanwege de jaarlijkse evenementen die daar plaatsvinden. Het dagelijks bestuur kwam uiteindelijk met het voorstel om het veldje aan te leggen naast het deelgemeentekantoor.

Amendementen
Tijdens de raadsvergadering werden er bij dit onderwerp maar liefst twee amendementen en een motie ingediend. IPR en VVD hebben contact gehad met de scholen en wilden het veld toch tussen de scholen aanleggen met een sleutelregime. Dat zou inhouden dat het veld onder schooltijd alleen door de scholen gebruikt zou kunnen worden en niet door andere doelgroepen. De andere fracties stemden echter tegen het amendement. ‘Dan is het geen openbaar veld meer’. Ook de motie voor renovatie van het Molenveld werd afgewezen. Niet omdat het veld niet gerenoveerd moet worden, maar vanwege de dekking uit de algemene reserve.

BIR-gelden
De meerderheid van de deelraad stemde in met de aanleg van het sportveld en hiervoor BIR-gelden te gebruiken. Door het aannemen van het amendement dat door de coalitie is ingediend, wordt het Molenveld als evenemententerrein gerenoveerd waarbij integraal het sportveld wordt aangelegd. De lage hekken, de borden voor basket- en korfbal en de voetbaldoelen moeten demontabel gemaakt worden zodat ze indien nodig verwijderd kunnen worden. Op het Molenveld zelf moet een aansluiting gemaakt worden voor sanitaire voorzieningen.

Wijziging bestemmingsplan
Het nu genomen besluit wil niet zeggen dat het veld snel aangelegd wordt. Eerst moet het geldende bestemmingsplan nog gewijzigd worden. De kans bestaat dat er zienswijzen worden ingediend, waardoor de uitvoering nog langer op zich laat wachten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant