Afbeelding

Bernisse stelt besluit AHRI-procedure uit

Actueel 50 keer gelezen

Bernisse - Op 17 april leek het allemaal voortvarend te gaan gebeuren. De gemeenteraad van Bernisse stemde in met een onderzoek naar de mogelijkheden van een bestuurlijke fusie met Spijkenisse. Het rapport is klaar en er zijn mogelijkheden, maar er zijn ook nog zaken die uitgezocht moeten worden.

De meerderheid van de raadsleden wil eerst antwoord hebben op vragen als wat betekent de fusie financieel voor de inwoners en de ondernemers, welke voorzieningen blijven bestaan en hoe wordt het onderhoud van groen geregeld. Ook moeten de toekomstvisies van beide gemeenten tot één gezamenlijke visie worden samengebracht. Eerst antwoorden en dan pas besluiten tot het starten van de AHRI-procedure, was de boodschap die de burgemeester te horen kreeg.

Besluit uitgesteld
"We hebben niet de luxe om nog eens te kijken of we wel of niet overgaan tot herindeling", liet de burgemeester de raad weten in een emotioneel betoog. De gemeente zit in een kwetsbare positie en heeft geen andere keuze. De antwoorden op de gestelde vragen komen in het herindelingsontwerp dat in december door de raad behandeld gaat worden, maar dat duurt de raad echt te lang. Na twee schorsingen is er uiteindelijk besloten om het besluit uit te stellen tot de extra raadsvergadering op 4 september. In de tussentijd probeert het college om al zoveel mogelijk vragen beantwoord te krijgen en gaan de voorbereidingen gewoon door. Een van de eisen is immers het draagvlakonderzoek onder de inwoners en 12 september is de uitgelezen kans om alle reacties te verzamelen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant