Afbeelding

Preventiekaravaan in Spijkenisse

Actueel 95 keer gelezen

Spijkenisse - De politie van het district de Eilanden heeft in de gemeente Spijkenisse, de handen ineen geslagen met verschillende partners in het kader van het voorkomen van woninginbraken.

Afgelopen dinsdag werd gestart met de preventiekaravaan t.b.v. inbraak-preventie woninginbraken. Gericht op de komende vakantieperiode .

Gezamenlijke actie
Het is een gezamenlijke actie met de gemeente Spijkenisse, de GOA's, de stadswachten, buurtpreventie, woningcorporaties en de politie. In twee wijken, Groenewoud en Waterland (Snoekenveen) werd gelopen en wer-den de bewoners erop geattendeerd op het in het zicht hebben liggen van waardevolle spullen, opstaande ramen en of deuren, tuinspullen of kliko's die inklimmen mogelijk maken. Alle bewoners kregen een brief met het verzoek de politie te bellen bij verdachte omstandigheden en een checklist "Veilig Wonen"

Opvallende constateringen
In Waterland stond een achterdeur van een woning open en waren de be-woners boven. De wijkagent is de woning binnengegaan en heeft de be-woners aangesproken met de mededeling dat hij beneden op hun spullen had ‘gepast’. De bewoners begrepen de boodschap. Ook werd een sleutel-bos aan een schuurdeur aangetroffen. De wijkagent heeft bij de bewoners aangebeld en gevraagd of hij alles voor hen moest afsluiten.

Waardering actie
De komende week worden diverse wijken in Spijkenisse bezocht. Over het algemeen waardeerden de bezochte bewoners de actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant