Afbeelding

Themadag in FutureLand

Actueel 75 keer gelezen

Regio - Zaterdag 30 juni is FutureLand, het informatiecentrum over Maasvlakte 2, geopend. Naast de reguliere activiteiten, staat deze dag in het teken van de sluiting van de zeewering van Maasvlakte 2.

Op 11 juli aanstaande wordt bij doodtij, als de stroming minimaal is, met groot materieel het gat in de elf kilometer lange zeewering gesloten door Hare Majesteit de Koningin. Vanaf dat moment ziet de Nederlandse kustlijn er definitief anders uit. Tijdens de themadag komen bezoekers alles te weten over hoe de sluiting van de zeewering in zijn werk gaat. Die dag rijdt de FutureLand Express XL extra rondritten over het bouwterrein. ’s Avonds kan op het terras van FutureLand gegeten worden met een uniek uitzicht op de haven in aanleg.

Eind 2008 werd gestart met de aanleg van Maasvlakte 2. Aan de noordkant, langs de vaargeul naar de haven, is een harde zeewering aangelegd met natuursteen en circa 20.000 betonblokken van 40 ton per stuk. Aan de zuidkant is met zand een zachte zeewering opgespoten. Deze bestaat uit strand en duinen. De zeewering van Maasvlakte 2 heeft een totale lengte van 11 kilometer. Met de sluiting komen harde en zachte zeewering samen en ziet de Nederlandse kustlijn er definitief anders uit. Zaterdag 30 juni vertelt expert Simon Hogendoorn, tot november 2011 werkzaam als walkapitein bij aannemer PUMA en voorheen schipper op een snijkopzuiger, tijdens de themadag in FutureLand hoe deze sluiting in zijn werk gaat.

Praktische informatie en aanmelden
FutureLand is op zaterdag 30 juni voor iedereen geopend van 11.00 tot 21.00 uur. Voor de lezingen kan niet van tevoren worden ingeschreven. Op de dag zelf zijn gratis kaartjes te verkrijgen bij de balie (op=op). FutureLand is gratis toegankelijk. Tot 30 oktober is in FutureLand de tentoonstelling 'Hoe sluit je de zeewering?' te bezoeken.

Bezoekers die willen aanschuiven voor een maaltijd tijdens ‘Maasvlakte 2 bij avond’ kunnen zich inschrijven via het reserveringsformulier op de website van FutureLand. Een maaltijd kost € 15,- per persoon, kinderen tot 12 jaar eten mee voor € 6,50 (exclusief drankjes).

Programma themadag zaterdag 30 juni
12:00 tot 13:00 uur - Rondrit A FutureLand Express XL
13:30 tot 14.15 uur - Lezing A
15.00 tot 15.45 uur - Lezing B
16.00 tot 17.00 uur - Rondrit B FutureLand Express XL

Reserveren voor de rondrit kan via het online reserveringsformulier. Met de rondrit reserveren bezoekers direct een plaats voor de aansluitende lezing.

Extra rondrit FutureLand Express XL
Om 14:00 uur rijdt de FutureLand Express XL een extra rondrit. Ook deze kan online gereserveerd worden. Let op, deze rondrit wordt niet gecombineerd met een lezing.

Over FutureLand
In informatiecentrum FutureLand beleef je de haven van de toekomst. FutureLand staat op de grens van de huidige Maasvlakte en biedt een prachtig uitzicht op zee en Maasvlakte 2 in ontwikkeling. FutureLand is gratis toegankelijk en, naast de themaweekenden, geopend van dinsdag tot en met vrijdag en op zondag. Aan het begin van deze maand ontving FutureLand haar 360.000ste bezoeker. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.futureland.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant