Afbeelding

Odfjell heeft zes weken

Actueel 48 keer gelezen

Tankopslagbedrijf Odfjell moet voor 1 augustus kunnen aantonen dat 80 van de 300 opslagtanks met brandbare stoffen veilig zijn. Zo niet, dan worden de tanks uit bedrijf genomen. Voor de overige tanks geldt dat ze voor 1 januari 2013 aantoonbaar veilig moeten zijn of buiten gebruik zijn gesteld.

Dat ultimatum heeft milieudienst DCMR maandag doen uitgaan. De milieudienst heeft namens de provincie een beschikking aan het bedrijf in de Botlek gestuurd, waarin alle tekortkomingen en acties zijn opgesomd. Haalt het bedrijf de deadlines niet, dan laat de provincie reparaties, onderhoud en veiligheidscontroles op kosten van Odfjell uitvoeren. Bovendien is het bedrijf weer een aantal dwangsommen in het vooruitzicht gesteld. Onlangs werd een geheim rapport van de DCMR openbaar, waaruit blijkt dat de problemen bij het bedrijf nog groter zijn dan gedacht. Zo zouden sommige tanks tientallen jaren niet zijn gecontroleerd. Odfjell zegt ondertussen hard te werken aan verbeteringen.

De gemeenteraad van Rotterdam vergadert pas donderdag 28 juni over tankopslagbedrijf Odfjell. Oorspronkelijk zou aanstaande donderdag al over Odfjell worden gesproken, maar tijdens een zogenoemd actualiteitendebat kan de raad geen moties indienen. Omdat een meerderheid van Leefbaar Rotterdam, PvdA en GroenLinks een motie wil indienen waarin wordt aangedrongen om gevaarlijke delen van het bedrijf te sluiten, is de vergadering verplaatst. Uit een recent rapport blijkt volgens de politieke partijen dat de situatie bij het tankopslagbedrijf in de Botlek zorgwekkender is dan werd vermoed.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant