Afbeelding

Donatie Skanfonds voor Present

Actueel 61 keer gelezen

Spijkenisse - Stichting Present heeft een donatie van tienduizend euro ontvangen van het Skanfonds. Dit fonds steunt organisaties die zich inzetten om de sociale samenhang tussen mensen te bevorderen en zich richten op de zorg van kwetsbare groepen in de samenleving.

Stichting Present voldoet aan deze criteria en ontvangt daarom dit mooie bedrag. Heleen Visser van Stichting Present in Spijkenisse is erg blij met de donatie. Zo kunnen mooie projecten georganiseerd worden en begeleid.

Stichting Present bemiddelt in daadkracht. Present zorgt dat groepen mensen vrijwilligerswerk kunnen doen. De projecten worden georganiseerd op basis van aanbod en beschikbaarheid. Zo kunnen vrienden of collega’s zich aanmelden voor een project. Dit kan van alles zijn. Een leuk uitje met dementerende bejaarden, gehandicapten of kinderen, maar ook een praktische klus in huis of tuin van iemand die wat extra hulp nodig heeft. De groep bepaalt zelf waar zij goed in is en op welk moment zij zich in kunnen zetten. Stichting Present zoekt hier vervolgens via maatschappelijke instellingen een geschikte hulpvraag bij. “Op deze manier is het voor iedereen leuk” zegt Heleen Visser van Present. “ Daarnaast gaat het vaak niet alleen om de activiteit, maar ook om de ontmoeting. Daar word je allemaal rijker van.”

Wilt u ook eens vrijwilligerswerk doen? Op een vrije dag of misschien wel tijdens een bedrijfsuitje? Neem dan contact op met Heleen Visser van stichting Present Spijkenisse 06 30 31 33 30. U kunt via stichting Present van alles doen. Sociaal of praktisch, klussen of knutselen, met kinderen of ouderen. U bepaalt zelf wat u zou willen doen en daar wordt een hulpvraag aan gekoppeld. Wanneer u niet met een groep bent, kunt u zich ook individueel aanmelden. Bezoek voor meer informatie www.presentspijkenisse.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant