Afbeelding

Monument voor brandweerlieden

Actueel 115 keer gelezen

VIDEO Spijkenisse - Afgelopen zaterdag zijn de brandweerlieden die omgekomen zijn tijdens het doen van hun werk, herdacht. Dat gebeurde in het hele land, ook in Spijkenisse en Vlaardingen. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond heeft voor deze steden gekozen, omdat hier brandweermannen omgekomen zijn.

In de kazerne in Spijkenisse werd onder meer het zogenoemde ‘Ereteken’ gebracht: twee waterstralen uit brandweerspuiten die elkaar op 10 meter hoogte treffen om zo een ereboog te vormen. De symbolische handeling in Spijkenisse en Vlaardingen vond tegelijk plaats met de onthulling van het Nationaal Brandweermonument in Arnhem.

Met het Nationaal Brandweermonument krijgt de brandweer een waardige gedenkplaats. Het monument betoont niet alleen eer en respect aan omgekomen brandweerlieden, maar maakt ook duidelijk welke risico’s verbonden zijn aan het werk dat brandweerlieden elke dag van het jaar uitvoeren in dienst van de samenleving. Kijk voor meer informatie over het monument op www.brandweermonument.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant