Afbeelding

Gebreken en overtredingen

Actueel 64 keer gelezen

Spijkenisse - De problemen bij de Rotterdamse olieterminal Odfjell zijn erger dan gedacht. Dat blijkt uit een rapport over de situatie bij Odjell dat RTV Rijnmond in handen heeft, dat vandaag moet verschijnen. Volgens RTV Rijnmond wordt in het rapport de staat van de terminal en de tanks, de veiligheid van het personeel en de brandveiligheid beschreven.

Zo is een aantal tanks al dertig jaar niet aan een veiligheidscontrole onderworpen en loopt het personeel risico te worden blootgesteld aan dampen en kankerverwekkende stoffen. Ook worden blusinstallaties niet jaarlijks gecontroleerd. In totaal werden 26 gebreken vastgesteld. Odfjell erkent in een reactie dat er veel zijn: “Dit is een zeer aanzienlijk aantal. Over de uitkomsten van dit BRZO-rapport is door de autoriteiten al meerdere keren gecommuniceerd. Van deze overtredingen zijn er ondertussen tien opgelost.

Elf zijn er vóór 1 september 2012 opgelost. Voor vijf overtredingen hebben we meer tijd nodig; deze zullen na 1 september 2012 worden opgelost”. Ook meldt RTV Rijnmond dat het tankopslagbedrijf in de Botlek op het terrein verschillende projecten gestart zonder dat daarvoor de benodigde vergunningen zijn verleend door de milieudienst DCMR. Het gaat om het zogenaamde stoomketelproject en het boren van een leidingstraat om twee terminals aan elkaar te verbinden. Over dat verbinden van de twee terminals via een 479 meter lange ondergrondse pijpenbundel verzonden Odfjell vorige week nog een persbericht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant