Afbeelding

SpitsScoren verlengd tot eind 2012

Verkeer 69 keer gelezen

Spijkenisse - SpitsScoren op de A15, een campagne waarbij automobilisten met een vergoeding kunnen verdienen door de spits te mijden, wordt verlengd tot eind 2012. Sinds de start van het project op de A15 tussen Vaanplein en Rozenburg zijn goede resultaten geboekt.

Aanvankelijk zou SpitsScoren per 1 juli aflopen. De verlenging van SpitsScoren gaat met een aantal veranderingen gepaard. Vanaf 20 augustus kunnen deelnemers per werkdag maximaal 6,50 euro verdienen door met hun auto de ochtend- en avondspits te mijden; 3 euro in de ochtendspits (van 6.00 tot 09.00 uur, richting de haven) en 3,50 euro in de avondspits (15.00 tot 18.00 uur, de haven uit).

De beloning die tijdens de avondspits te verdienen valt, is verhoogd om de spits uit de richting van de haven te bestrijden. Verder krijgt een extra groep automobilisten de kans om deel te nemen aan het project. De verkeersdrukte op de rijksweg A15 tijdens de ochtendspits naar en van de haven is afgelopen 3 jaar afgenomen. In 2,5 jaar tijd reden meer dan een half miljoen auto's minder op het traject.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant