Afbeelding

Shell Pernis wil schoner worden

Actueel 80 keer gelezen

Regio - Vandaag opende burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam een nieuwe ontzwavelingsfabriek op de raffinaderij van Shell Pernis. Met de bouw is een investering van circa 500 miljoen dollar gerealiseerd door Nederlandse bedrijven.

In Nederland is de fabriek een van de belangrijkste investeringen van Shell in schonere brandstoffen van de afgelopen jaren. De vraag naar zulke brandstoffen stijgt de laatste jaren aanzienlijk. De nieuwe fabriek is een forse verhoging van de productiecapaciteit voor laagzwavelige diesel en huisbrandolie. Die schonere brandstof gaat naar automobilisten en vrachtwagenchauffeurs en voor een belangrijk deel naar huishoudens in Duitsland.

Shell voldoet met laagzwavelige brandstoffen aan de steeds strenger wordende milieu Europa. De ontzwavelingstechnologie die Shell in de nieuwe fabriek toepast is bewezen ‘state of the art’ en is door de raffinaderij zelf ontwikkeld. Het energieverbruik en de emissie van reststoffen in de nieuwe fabriek voldoen aan de hoogste milieunormen en lopen vooruit op de Europese eisen van 2013.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant