Afbeelding

Bouwer school failliet

Actueel 104 keer gelezen

Spijkenisse - Baas Smits Bouwgroep B.V., de bouwer van het nieuwe schoolgebouw van De Maasoevers, is op 1 juni door de rechtbank in Den Haag failliet verklaard.

De gemeente heeft de curator een brief gestuurd dat de aannemingsovereenkomst tussen de gemeente en BBS op 26 mei ontbonden is. Twee dagen eerder had wethouder Dijkman de commissie Welzijn al geïnformeerd over het feit dat de aannemer in financiële problemen verkeerde.

Bouw ligt stil
De projectleider van de basisschool en sporthal is namens de gemeente in overleg met de betrokken partijen om te onderzoeken op welke wijze de bouwwerkzaamheden zo snel mogelijk kunnen worden hervat en de bouw kan worden afgerond.

De bouw van de school heeft lange tijd op zich laten wachten omdat omwonenden bezwaar hadden tegen de bouw van het gebouw recht tegenover de woningen en bezorgd waren over de invloed van de hoogspanningslijnen in de directe nabijheid op de gezondheid van de kinderen. Het streven van de gemeente blijft de basisschool direct na de zomervakantie in gebruik te nemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant