Afbeelding

Politie klaar voor regeling EK

Actueel 49 keer gelezen

Regio - De straten kleuren oranje en de winkels liggen vol oranje spullen; het Europees Kampioenschap (EK) voetbal start vrijdag 8 juni. Nederland speelt zijn eerste wedstrijd op zaterdag 9 juni. Dit belooft heel wat festiviteiten om gezamenlijk het voetbal te volgen in onze regio!

Tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal kun je in Rotterdam op het Lloyd Multiplein terecht om met elkaar de wedstrijd te volgen. Of misschien volg je de wedstrijden gewoon thuis op de televisie, in een café of op een terras, gezellig met de buren of zelfs met de hele buurt.

De politie Rotterdam-Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid zijn begin dit jaar al gestart met de voorbereidingen van de regelingen rondom wedstrijden van o.a. het Nederlands elftal. Niet alleen in de voorbereiding, maar ook tijdens de wedstrijden is en wordt er nauw samengewerkt met het bestuur en partners zoals de GHOR en brandweer.

Het EK is een feest voor iedereen!
Iedereen is van harte welkom om met elkaar een leuk en gezellig feest te vieren. Het grote aantal bezoekers in openbare ruimten of horeca vraagt echter ook om duidelijke afspraken. Deze afspraken zijn opgesteld in samenspraak met de gemeenten in de regio Rijnmond en Zuid-Holland-Zuid, het Openbaar Ministerie (OM) en de organisatoren.

Het EK is een feest en dat willen we ook zo houden. Met de horeca en organisatoren van evenementen en festiviteiten zijn afspraken gemaakt over onder andere het gebruik van grote schermen. Het nuttigen van alcohol buiten het evenemententerrein of een terras is verboden.Net als alcoholgebruik en – misbruik op de openbare weg, drugsgebruik en wildplassen. Hier treedt de politie tegenop. Tijdens de wedstrijden is de politie door de hele regio aanwezig om de veiligheid en feestelijkheden te waarborgen.

Ook u kunt helpen om ervoor dat het een feest blijft door bijvoorbeeld rommel op straat op te ruimen, geen tenten op straat te zetten en rekening te houden met de tijd. Denk aan de buren en draai geen harde muziek. Als u gezellig op straat staat, zorg er dan voor dat de hulpdiensten er altijd langs kunnen voor u en andermans veiligheid. Als we met z’n allen meehelpen wordt het een geslaagd EK!

Snelrecht
Met het OM is afgesproken dat mensen die zich niet aan de spelregels houden en ernstige overtredingen plegen, worden aangehouden en kunnen worden berecht middels het snelrecht. Hierbij kunnen naast de berechting of boete extra maatregelen worden opgelegd die kunnen leiden tot gebiedsverboden of een meldplicht.

“We gaan ervan uit dat dit niet nodig is en dat iedereen zich tijdens het feest vieren aan de regels houdt. Als dit niet het geval is, dan treden we op. Dan bestaat de kans dat je de volgende wedstrijd van Nederland niet tijdens een feestje zal kunnen volgen,” aldus Gerrit Laurens, Algemeen Commandant van de regeling rondom het EK.

Social Media
In de aanloop naar en tijdens de wedstrijden van het Nederlands elftal twittert de politie vanaf het regionale politieRR en politieZHZ account.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant