Afbeelding

Onrust om sluiting Nachtegaalschool

Actueel 1.039 keer gelezen

INGEZONDEN Spijkenisse - Voor de meivakantie hebben de ouders van leerlingen van de Nachtegaalschool in Spijkenisse gehoord dat het schoolgebouw van de Nachtegaal per augustus 2013 gesloten wordt.

"Goed plan, want het ziet er echt niet meer uit, maar tot onze schrik krijgt de school geen vervangende locatie in het Centrum aangeboden, laat staan nieuwbouw", meldt ouder aan Weekblad Spijkenisse. "Alle verontruste ouders hebben zich aangesloten bij een actieteam. Het actieteam onderneemt stappen tegen dit voornemen van de gemeente." In een Open Brief laat het team haar stem horen. Tevens wordt er ingesproken en wel donderdag tijdens de commissievergadering.

Geachte Burgemeester en Wethouders,

Met grote verontrusting hebben wij kennis genomen van uw voornemen om het schoolgebouw van De Nachtegaal (Eksterlaan 2) per augustus 2013 te sluiten en onze leerlingen ‘elders’ onder te brengen. Met name het ‘elders onder brengen’ baart ons grote zorgen. Middels deze brief willen wij als ouders duidelijk maken waar wij voor staan. De Nachtegaalschool is namelijk de enige openbare basisschool in het centrum en tevens de enige Daltonschool (i.o.) in Spijkenisse. Daarnaast is het een hechte school met een constant aantal leerlingen en met dit jaar de hoogste gemiddelde Cito-score van alle openbare scholen in Spijkenisse.

Inderdaad, er zit geen groei in het leerlingenaantal van onze school. Niet verwonderlijk gezien de staat van het schoolgebouw. Als ouders komen kijken voor een eventuele inschrijving van hun kind, die geen kinderen op onze school hebben of kinderen van vrienden op onze school, worden ze al jaren afgeschrikt door de staat van het gebouw. Dat u het schoolgebouw sluit lijkt ons niet meer dan logisch, maar de Nachtegaalschool heeft recht op een eigen plek. Een plek die mooi is, uitdagend voor de leerlingen en waarin het Daltononderwijs volledig tot zijn recht komt.

Al jaren moeten wij het doen via mond-tot-mondreclame. Ouders met kinderen op onze school die tegen vrienden zeggen: “Nee, kijk door dat gebouw heen, het is juist een geweldige school.” Nu hebben wij recht op wat moois! En dat moois moet in het centrum komen! De Nachtegaal kan niet opgaan in de Horst. Je gooit je Daltononderwijs toch niet weg? De Nachtegaal kan niet opgesplitst worden, alle groepen moeten bij elkaar in 1 gebouw blijven, dan komt het Daltononderwijs tot zijn volste recht. En De Nachtegaal mag al helemaal niet domweg verdwijnen.

De leerkrachten van de Nachtegaalschool hebben heel hard gewerkt om binnenkort het Dalton-certificaat in de wacht te slepen en dit wordt beloond met het sluiten van de school? Wees trots op de oudste school van Spijkenisse! Van oudsher staat de school in het centrum, toegankelijk voor iedereen, laat de school daar zodat iedereen er profijt van kan hebben. Wij hopen van harte dat u tot een oplossing kunt komen om de leerlingen van de Nachtegaalschool bijeen te houden in het centrum en dat op die manier het Daltononderwijs en de oudste school van Spijkenisse gewaarborgd blijft.

Het actieteam van verontruste ouders

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant