Afbeelding

Vuinisman gewond in ziekenhuis

Actueel 77 keer gelezen

Spijkenisse - Vandaag is aan het Beverveen in Spijkenisse omstreeks acht uur een 24-jarige Spijkenisser ernstig gewond geraakt. De man werkte als uitzendkracht voor afvalinzamelingsbedrijf Reinis en kwam bekneld te zitten tussen een bedrijfswagen en een vuilniswagen van het bedrijf.

"De vuilnisman stond op de treeplank en raakte met zijn been vast te zitten tussen de neus van de bedrijfswagen en de achterkant van de perswagen", zo meldt een woordvoerder aan Weekblad Spijkenisse.

Brandweer, ambulancepersoneel en artsen van de traumahelikopter zijn geruime tijd bezig geweest om hem te stabiliseren en te bevrijden. De 24-jarige uitzendkracht is vervolgens met een spoedtransport naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht. Volgens de eerste berichten heeft hij een beenbreuk en een grote open wond.

"De bemanning van zowel de perswagen als de bedrijfswagen waren bezig met het inzamelen van grofvuil. Daarbij wordt in een treintje door de wijk gereden om het afval zoveel mogelijk te scheiden. De vuilniswagen laadt het restafval en de betrokken bedrijfswagen neemt het ijzer en bruin- en witgoed mee. Bij het wegrijden van de inzamelplaats ging het mis. De vrouw van een gepensioneerde collega die aan het Beverveen woont, heeft voor de eerste opvang van de medewerkers gezorgd."

Het ongeval blijkt voor de betrokken medewerkers behoorlijk traumatisch te zijn. Ze zijn door de bedrijfsleiding opgevangen en krijgen professionele hulp aangeboden. Reinis heeft het ongeval gemeld bij de Arbeidsinspectie en wacht het rapport van de politie af. De technische ongevallendienst van de politie heeft op de plaats van het ongeval een uitgebreid onderzoek ingesteld.

"Reinis betreurt het dat direct na het ongeval via social media en internet de suggestie werd gewekt dat er regelmatig ernstige ongevallen bij Reinis gebeuren. Het tegendeel is waar. In de afgelopen vijftien jaar was er sprake van slechts een ernstig ongeval. Reinis investeert juist in veiligheid en is VCA** gecertificeerd. Ook de uitzendkrachten zijn in het bezit van een VCA-certificaat. Daarnaast wordt de medewerkers maandelijks met toolboxmeetings gewezen op de gevaren van het werk en hoe ongevallen te voorkomen", zo meldt het bedrijf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant