Afbeelding

Grooming: Pedo uit Spijkenisse de cel in

Actueel 263 keer gelezen

VIDEO Spijkenisse - Het komt steeds vaker voor dat jongeren op internet misleid en afgeperst worden voor seks. Opsporing Verzocht besteedt aandacht aan dit verschijnsel, ook wel grooming genoemd. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan een zaak die kort geleden behandeld is op de rechtbank Rotterdam.

Een 63-jarige voormalig inwoner van Spijkenisse benaderde via internet meisjes van rond de 15 jaar. Daarbij deed Hans S. alsof hij een 19-jarige rijke jongeman was. Een van de meisjes vertrouwde de zaak niet en ging met twee vrienden naar de afspraak. Daar bleek dat zij niet met een knappe jongeman had afgesproken, maar met S. Afgelopen vrijdag is de man veroordeeld tot een celstraf van 36 maanden, waarvan 6 voorwaardelijk, een proeftijd van 5 jaar en hij heeft een aantal bijzondere voorwaarden opgelegd gekregen.

Grooming kon in bovengenoemde zaak niet bewezen worden, zo gaf het OM vanmiddag tijdens een persbijeenkomst aan omdat het meisje ten tijde van de afspraak net 16 was. Alleen als het slachtoffer nog geen 16 jaar is en er daadwerkelijk een afspraak is gemaakt of een ontmoeting heeft plaatsgevonden, kan het OM overgaan tot vervolging. Met de uitzending van Opsporing Verzocht hopen de politie en het OM ouders bewust te maken van de gevaren die hun kinderen lopen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant