Voetballertjes op weg naar Polen

Sport 103 keer gelezen

Spijkenisse - Talentvolle voetballers in de leeftijd van 10 tot 12 jaar uit de regio Rotterdam hebben afgelopen woensdag deelgenomen aan de kwalificatiewedstrijden om de Danone Nations Cup. Met dit toernooi wordt aan kinderen, ook die geen lid zijn van een voetbalvereniging, een kans geboden om te schitteren op een internationaal voetbalplatform.

Uiteindelijk toonde het team Taxuskooi uit Rotterdam zich de sterkste van het toernooi. Zij strijden op 26 mei aanstaande in Den Bosch om de nationale titel; de Nederlands kampioen komt vervolgens uit op het wereldkampioenschap in Polen later dit jaar.

Tweede finaleplek op rij voor Taxuskooi
Taxuskooi, onder leiding van coach Fabian Cadeau, won alle vier de poulewedstrijden en wisten zich daardoor te plaatsen voor de finale. In deze finale waren zij met 2-1 te sterk voor team Propeller, dat net als Taxuskooi al haar poulewedstrijden wist te winnen. Fabian Cadeau heeft zijn team samengesteld door iedere woensdag en vrijdag veel te trainen in Kralingen. Ook vorig jaar wist zijn team zich te plaatsen voor de landelijke finale. De strijd om de 3e en 4e plaats ging tussen Bolnes uit Rotterdam en Start2Play uit Schiedam. Door de 1-0 winst van Bolnes plaatst ook dit team zich voor de finale in Den Bosch, naast Taxuskooi en Propeller.

Naast de eerder genoemde teams deden er nog 5 teams uit Rotterdam mee en 1 team uit Ridderkerk. Tijdens het toernooi was er ook een scout aanwezig van Feyenoord die de spelertjes nauw in de gaten hield. Uiteindelijk strijden 16 teams uit heel Nederland in Den Bosch om de felbegeerde tickets voor het kampioenschap om de wereldtitel in Polen. Ambassadeur van de Danone Nations Cup in Nederland, Leroy Fer, zal ook aanwezig zijn bij de nationale finale. Hij neemt hierbij de prijsuitreiking voor zijn rekening, samen met Richard Krajicek. De internationale finale van de Danone Nations Cup wordt op 9 september 2012 gespeeld in Warschau, Polen.