Afbeelding

Openluchtbioscoop en Vliegerfestival

Actueel 123 keer gelezen

Spijkenisse - Het eerste weekeinde van juni zijn er volop activiteiten langs de Maasboulevard. Zaterdag 2 juni is er voor de tweede keer de ExxonMobil Openluchtbioscoop. Het terrein is vanaf 21.00 uur open en de film begint om 22.15 uur. Een dag later, zondag 3 juni, is het Vliegerfestival. Dit begint om 11.00 uur en eindigt om 17.00 uur.

ExxonMobil Openluchtbioscoop wordt voor de tweede keer gehouden in Spijkenisse en biedt vanaf 21.00 uur een leuke avond. De film die wordt getoond is voor alle leeftijden en is een echte familiefilm. Er zijn stoelen aanwezig en drankjes en hapjes kunnen worden afgehaald bij horecagelegenheid Lunch & Lounge. Als men verzekerd wil zijn van een plek kan men ook eigen stoelen of kleden meenemen om op te zitten. De film duurt ongeveer tot 24.00 uur. Hierna vindt er nog een demonstratie nachtvliegeren plaats.

Vliegerfestival
Het vliegerfestival biedt zondag 3 juni van 11.00 uur tot 17.00 uur een aantrekkelijk programma. Er staan allerlei activiteiten voor de hele familie op het programma. Het vliegeren voor jong en oud staat uiteraard centraal en er zijn veel bijzondere vliegers te bewonderen, maar daarnaast zijn er tal van andere leuke dingen te doen die te maken hebben met wind, zon en water.

Activiteiten voor de kleintjes
De allerkleinsten kunnen zelf een vlieger maken voor een euro. Er is een springkussen en een echte kinderboerderij. Er wordt snoep gedropt vanaf een hoge vlieger, er is een ballonnenclown en er worden gratis suikerspinnen uitgedeeld. Er is ook een echte photoshoot: kinderen kunnen verkleed als prins of prinses op de foto met of zonder papa en mama.

BMX Parcours
Er is een uitdagend fietsparcours met hellingen en slalomoefeningen. Kinderen krijgen een helm en een BMX stuntfiets uitgereikt en kunnen het parcours verkennen. Wie mee wil doen moet wel minimaal 1.20 meter zijn. Daarnaast zijn er ook drie spectaculaire BMX Shows. Deze demonstraties zijn om 12.30 uur, 14.00 uur en 15.30 uur.

Zonnenautorace en waterbanen
Er een zonnenautorace. Kinderen kunnen tegen elkaar racen met mini autootjes. Daarnaast kunnen kinderen op waterbanen ontdekken hoe water voor energie kan zorgen.

Auto op waterstof en windenergie
Er zijn twee studententeams aanwezig. Een van de TU in Delft en een van Hogeschool Inholland. Zij presenteren een auto die op windenergie rijdt en een auto die op waterstof loopt. Uitgebreide informatie over deze twee eco-vormen worden door de teams gegeven.

Hondensport en scouting
Hondensportclub Dogfun geeft diverse Freestyle demonstraties met sporthonden. Bezoekers kunnen hun hond mee laten doen aan een target-spel. Ook is er een snuffelworkshop voor bezoekers met honden of werptechniektraining voor bezoekers zonder honden. De scouting is present met een hindernisbaan en broodbakken.

Vliegerworkshops
De Nederlands Kampioen vliegeren geeft workshops over vliegeren.

Sport en spel
Het jongerenwerk van de gemeente verzorgt diverse activiteiten zoals tafelvoetbal wedstrijden, super vier op een rij, schaken en dammen, oud Hollandse Spelen, Diabolo Workshop, een virtuele vliegerwedstrijd, een gitaar workshop en conga, djembe en bongo workshops.

Fitnessparcours
Voor de sportieve mens is een fitnessparcours uitgezet. Leuke prijzen kunnen hiermee gewonnen worden.

Bamboeworkshops
Kunstenaars geven Bamboeworkshops voor jong en oud. Met bamboestokken en elastieken kunnen de mooiste kunstwerken gemaakt worden. De kunstenaars vertellen hoe.

Demo’s streetdance
Tussen half twee en twee uur worden demonstraties street dance gegeven.

Horeca en IJs
Lunch en Lounge is aanwezig op het Vliegerfestival voor de inwendige mens en Freddy’s IJssalon verkoopt weer overheerlijke ijsjes.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant