Afbeelding

Open huis Odfjell op vrijdag 25 mei

Actueel 98 keer gelezen

Regio - Op 25 mei kunnen scholieren, omwonenden en andere geïnteresseerden een kijkje nemen bij Tankopslagbedrijf Odfjell Terminals Rotterdam. De poort staat open voor iedereen, want het is de Landelijke Dag van het Onderhoud. Een mooie gelegenheid om de driehonderd tanks op de terminal van dichtbij te zien! Tijdens een rondleiding over de terminal, zien bezoekers de ontwikkelingen op het gebied van onderhoud, veiligheid en milieu.

Odfjell is bijna een dorp op zich, met bijna driehonderd opslagtanks op 70 hectare terrein. Te groot voor een wandeling, daarom worden bezoekers rondgeleid per touringcar. Maar dan zie je ook wat, bijvoorbeeld een splinternieuwe schoorsteen van dertig meter hoog. Of het nieuwe ketelhuis dat volop in aanbouw is. Afgelopen weken zijn er nieuwe stoomketels en een nieuwe watertank geplaatst. Die ketels zijn bedoeld om stoom te maken waarmee producten op de terminal worden verwarmd. Stoom wordt ook gebruikt voor schoonmaakwerkzaamheden.

Wie de terminal van Odfjell een aantal jaren geleden voor het laatst zag, zal zien dat er veel is veranderd. Zo zijn er opslagtanks vervangen voor moderne opvolgers, nieuwe steigers en kades gebouwd, een moderne destillatiekolom geplaatst, nieuwe tankputten gerealiseerd en oude drijvende tankdaken vervangen door nieuwe, moderne varianten. Nadat zich bij Odfjell vorig jaar een aantal incidenten voltrok, voert het bedrijf de verbeteringen op de terminal in hoog tempo door. Dit als onderdeel van een omvangrijk verbetertraject.

Programma
Odfjell organiseert zowel in de ochtend (van 10.00 tot 12.00 uur) als in de middag (van 14.00 tot 16.00 uur) een rondleiding over de terminal. Na een presentatie over Odfjell en de wijze waarop het bedrijf omgaat met onderhoud volgt de rondleiding. Geïnteresseerden kunnen zich vóór 21 mei via www.odfjell.com/opendag aanmelden; het maximum is 25 bezoekers per groep, dus reageer snel!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant