Afbeelding

Gemeente Spijkenisse werkt op afspraak

Actueel 2.930 keer gelezen

Spijkenisse - Vanaf maandag 3 september 2012 kunnen inwoners voor de producten van de afdeling Publiekszaken alleen op afspraak in het stadhuis terecht. Dit heeft voordelen voor u. U wordt snel en direct door de juiste medewerker geholpen.

U kan de afspraak zelf eenvoudig digitaal maken via www.spijkenisse.nl. Ook kan de afspraak telefonisch via 14 0181 of bij de receptie in het stadhuis gemaakt worden. Wijzigen en afzeggen van de afspraak kan op dezelfde manier. U ontvangt een bevestiging van de afspraak. Hebt u uw mobiele nummer opgegeven, dan ontvangt u een dag voor de afspraak een sms ter herinnering. Wie bij de receptie een afspraak maakt, krijgt een afspraakbevestiging mee.

Diensten bij de receptie
Voor bepaalde diensten en producten hoeft u niet meer naar een loket en is ook geen afspraak nodig. U kan bij de receptie terecht voor algemene informatie, het afhalen van reis- en rijbewijsdocumenten, de afgifte van uittreksels uit het GBA en voor het melden van gevonden en verloren voorwerpen.

Direct aan de beurt
Inwoners zijn nu gewend om tijdens de openingstijden van de afdeling Publiekszaken op ieder willekeurig moment binnen te lopen. Soms is de inwoner meteen aan de beurt, maar vaker moet hij wachten. Wanneer de inwoner een afspraak maakt, is hij vrijwel direct aan de beurt.

Ook voor de gemeente biedt de nieuwe werkwijze voordelen. Vraag en aanbod worden beter op elkaar afgestemd, omdat van tevoren bekend is hoeveel klanten er op een dag komen en voor welk product. Daarnaast wordt de klantenstroom gelijkmatig verspreid over het hele jaar. Door volledig op afspraak te werken, kan de gemeente haar dienstverlening, met minder medewerkers, op het huidige niveau houden.

U kan via de website van de gemeente Spijkenisse 24 uur per dag en 7 dagen per week product- en dienstinformatie opvragen. Daarnaast kunnen steeds meer producten via de website aangevraagd en afgenomen worden.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant