Afbeelding

Kanjer Jayden klaar voor Amerika

Actueel 87 keer gelezen

Spijkenisse - Nog even en dan vertrekt de driejarige Jayden van Deijl voor zeker een half jaar naar Amerika. Hij heeft pas drie weken in het ziekenhuis gelegen voor de hoge dosis chemo en de stamcel teruggave.

Kort daarvoor was de tumor uit zijn buik operatief verwijderd. Halverwege deze maand wachten hem nog vier weken bestraling en dan is het koffers pakken en naar Amerika. In Philadelphia wacht Jayden een zware behandeling. De immuuntherapie biedt patiëntjes met neuroblastoom 20% meer kans op genezen.

Reis financieel rond
Moeder Nancy en vader Remco startten in januari met de Stichting Kanjer Jayden om geld in te zamelen voor de reis- en verblijfkosten. ‘We waren bang dat we het geld niet bij elkaar zouden krijgen, maar als je ziet hoeveel mensen bijgedragen hebben aan het verwezenlijken van ons doel’… Eigenlijk heeft Nancy er geen woorden voor. In minder dan drie maanden tijd hadden ze het minimaal benodigde bedrag binnen.

‘Er zijn tal van acties gehouden; er is een collecte gehouden, sportscholen hebben zich ingezet, in de horecagelegenheden en bij de bij winkeliers stonden blikken waar mensen geld in konden doen, donaties van bedrijven, acties op scholen, lege flessenacties in supermarkten, het is teveel om op te noemen, maar allemaal even geweldig. Wij kunnen met trots zeggen dat er genoeg mensen zijn die elkaar nog een warm hart toedragen en in dit geval onze Kanjer Jayden!’ Hier en daar loopt nog een actie en druppelt er nog wat geld binnen. De Stichting zal vanaf nu de nog lopende acties blijven ondersteunen, waarbij de intensiteit langzaam wordt afgebouwd.

Bedankje aan gulle gevers
Als de behandeling voorspoedig verloopt, komt Jayden in december terug naar Nederland. Geld dat dan nog over is, wordt of overgemaakt naar Villa Joep of gebruikt om een ander neuroblastoom kindje in Amerika te laten behandelen. Restant donaties steunen dan ook zeker een geweldig doel. ‘We willen echter niet naar Amerika vertrekken zonder iedereen te bedanken voor zijn/haar bijdrage’, dit namens Jayden, zijn ouders en partners. U kunt Jayden ook blijven volgen via de website www.kanjerjayden.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant