Afbeelding

Partnerschap voor vier ziekenhuizen

Actueel 112 keer gelezen

Regio - Het HagaZiekenhuis (Den Haag), Reinier de Graaf Groep (Delft), Sint Franciscus Gasthuis (Rotterdam) en Vlietland Ziekenhuis (Schiedam) hebben de coöperatie 'De Ziekenhuispartners XL' opgericht. "Doel van de coöperatie is door samenwerking de patiënten te verzekeren van de beste zorg op de juiste plaats", zegt woordvoerder Lesley Verhoef.

"De vier ziekenhuizen behouden hun zelfstandigheid. Door samen te werken, kunnen de afzonderlijke ziekenhuizen schaalvoordelen en kwaliteitsverbeteringen realiseren." Een concreet voorbeeld is de uitbreiding van de bestaande inkooporganisatie Zorgservice XL. Hierin nemen het HagaZiekenhuis, het Sint Franciscus Gasthuis en de Reinier de Graaf Groep al deel. Het Vlietland Ziekenhuis sluit zich hierbij dit jaar aan. Tevens biedt de coöperatie groei- en ontwikkelmogelijkheden voor professionals en andere zorgmedewerkers door bijvoorbeeld een gemeenschappelijke vacaturebank. Het is mogelijk dat in de loop van de tijd ook andere geïnteresseerde ziekenhuizen aansluiten bij de coöperatie.

Versterking posities ziekenhuizen
Door de krachten te bundelen, zijn het HagaZiekenhuis, de Reinier de Graaf Groep en het Sint Franciscus Gasthuis in staat om hun topklinische posities te borgen en uit te breiden. Het Vlietland Ziekenhuis kan door de samenwerking met de topklinische ziekenhuizen zijn positie verder versterken als basisziekenhuis. "Op deze wijze kunnen de vier ziekenhuizen de patiënten in hun verzorgingsgebied blijvend goede en kosteneffectieve basis- en topzorg garanderen op basis van volledige keuzevrijheid", aldus Verhoef.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant