Afbeelding

Geurmetingen in Hellevoetsluis

Actueel 102 keer gelezen

Regio - De DCMR Milieudienst Rijnmond is op zoek naar 'echte' neuzen ter ondersteuning van een nieuw geurenonderzoek. In samenwerking met het bedrijf Farm Frites, een aardappelverwerkingsbedrijf in de gemeente Bernisse, is de DCMR een onderzoek gestart van drie maanden met e-Noses.

Deze zogenoemde elektronische neuzen meten de geuren in het gebied. De DCMR kan op die manier beoordelen welke geuren van Farm Frites afkomstig zijn.

Echte neuzen
Om de gegevens van de e-Noses goed te kunnen beoordelen hebben we ook gegevens nodig van 'echte’ neuzen van omwonenden. Woont u in Hellevoetsluis of in de gemeente Bernisse? En ruikt u regelmatig vervelende geuren? Doe dan mee aan dit onderzoek. U kunt uw ervaringen snel en gemakkelijk via internet doorgeven: www.geurmelding.nl.

Stankklachten
Het onderzoek vindt plaats omdat bewoners in Hellevoetsluis regelmatig last hebben van vervelende geuren. Stankklachten uit Hellevoetsluis die bij de DCMR binnenkomen worden door melders regelmatig omschreven als een baklucht. Om meer duidelijkheid te krijgen welke geuren van wie afkomstig zijn, is de DCMR in samenwerking met Farm Frites het onderzoek gestart.

Over de DCMR
De DCMR Milieudienst Rijnmond is de gezamenlijke milieudienst van de provincie Zuid-Holland en vijftien gemeenten in het Rijnmondgebied. Voor de 1,2 miljoen inwoners in de regio streeft de DCMR naar het verlagen van de milieudruk in de Rijnmond. De DCMR verleent vergunningen en houdt toezicht bij 23.000 bedrijven. Daarnaast ondersteunt de DCMR gemeenten, overheidsinstellingen en bedrijven regionaal, nationaal en internationaal bij milieuvraagstukken. De DCMR is bij milieu-incidenten dag en nacht bereikbaar voor bewoners, bedrijven en overheden via de meldkamer, telefoon 0888 - 333 555 of op www.dcmr.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant